Страхил Ангелов, Фейсбук Днес се навършват точно десет години от началото

...
Страхил Ангелов, Фейсбук Днес се навършват точно десет години от началото
Коментари Харесай

Страхил Ангелов: Украйна губи войната, въпреки помощта на Запада, а Европа изпада в рецесия

Страхил Ангелов, Facebook

 

Днес се навършват тъкмо 10 години от началото на " майдана на незалежността " в Киев!

Естествено, въпросният прелом бе проведен, финансиран и респективно осъществен от външни за младата страна Украйна сили, а точно Съединени американски щати, които в следствие въвлякоха и цяла Европа в тази случка. И когато споделяме Америка, би трябвало да го вършим с ангажимента, че това надалеч не е американският народ, а една дълбока страна, която е обвила с пипалата си тази в миналото велика страна.


Зад пропагандните разкази, които тогава бяха тиражирани, измежду които неизменимите клишета за народна власт и евроатлантическа ориентировка, прозираше единствено и само гневната русофобия на небрежно конфигурираните тогава нови " управници " на някогашната съюзна Република.
След като въпросния " майдан " съумя и посредством него бяха овластени откровенни нацисти и ксенофоби, започнаха репресии и гонения по отношение на рускоезичното население на страната - целенасочени и добре планувани. В това число, на дискриминация бяха подложени и етническите българи, които в по-голямата си част не подкрепяха хунтата, която взе властта и от ден първи стартира подготовката за война с Русия. Явно това е била и главната цел на майдана, което през днешния ден е повече от явно през призмата на тези 10 години и всичко, което се случи оттогава.


Войната, която Киев провокира, реализира главната си цел - Украйна бе пожертвана, с цел да може да бъде притисната Русия, а политическите и и най-много стопански връзки с Европа да бъдат прекратени. Това неизбежно докара до икономическа застоялост в Европейски Съюз и в бъдеще в огромна степен ще изправи Старият континент пред предизвикването да преформатира стопанската система си по метод, мечтан от задокеанските финансово-олигархични елити. Поне това е краткосрочната вероятност и цели.


След като отпред на Украйна застана един артист, какъвто и сега е Зеленски, макар че неизвестно за какво го назовават " някогашен ", спорът мина във фаза открита война против проруските райони и Русия бе принудена да се намеси. Това, несъмнено, бе употребявано от пропагандния боеприпас на Вашингтон и европейските му васали и съветската страна бе оповестена за " агресор ". На тази база бяха наложени всевъзможни стопански наказания, които дефинитивно въвлякоха и Европа в спора. Разпали се гневна антируска акция във всяка една сфера на живота - спорт, просвета, изкуство.... на всички места и във всичко!


Резултатът от това безумство, към днешна дата, е повече от скръбен. Украйна загуби съвсем половината си население и към 20% от територията си с наклонност да загуби още няколко области. Русия явно печели войната, макар огромната военна помощ, която бе оказана от НАТО на Украйна, а великият смешник Зеленски е жертван да потъне в забвение. Клиентелата, която се крие зад сенилния американски президент Байдън, завоюва едни огромни пари, а Европа изпадна в криза. Големият победител е Путин и той ще диктува изискванията, при които ще бъдат прекъснати бойните дейности. Колкото повече се проточва и разтегля във времето мъката на великата и " непобедима " украинска войска, толкоз по-жалък ще стартира да наподобява така наречен " групов запад ", който е главен мотор на тази война, в очите на останалия свят и най-много в тези на личните си нации.


Десетгодишната " сага " с Украйна, с изключение на до икономическа криза, докара и по-голяма част от европейските политически елити до честен и електорален фалит. Тепърва предстоият огромни промени, които постоянно са съпътствали края на всеки един боен спор още от времето на Рим. Победителите постоянно са определяли с кого и по какъв начин ще градят следвоенните си връзки и по какъв метод ще се разпределят дивидентите. Съвсем скоро функциите ще се извърнат и киевският режим ще бъде разгласен за незаконен, какъвто той е, а всичките му гневни помагачи ще се трансфорат в ненужен " политически отпадък " и ще отидат на бунището на историята. Няма причина това да не се случи и у нас!

 

Ако войната в Украйна завърши, каква би била изгодата от хора като Денков и Тагарев? Този вид лакеи имат избран период на валидност и той е привързан с дадена геополитическа обстановка и когато тя се промени те стават безполезни, дори напряко нездравословни, тъй като няма по какъв начин да бъдат изразители на промени, в случай, че до през вчерашния ден са обслужвали нещо, което е рухнало.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР